New Year’s Tea-solutions

Happy new year! Met een avond vol illegaal afgestoken vuurwerk, angstige huisdieren, gezellige uren met vrienden of familie en (hopelijk) nog in het bezit van al onze vingers hebben de meesten van ons de jaarwisseling weer overleefd. Hoofdstuk 2023 is uitgelezen en de eerste bladzijde naar 2024 is omgeslagen. En dat betekent: een nieuwe start met een schone lei!

New year, new me!

Volgekladde planners en agenda’s maken plaats voor nieuwe onbeschreven pagina’s die uitkijken naar de eerste to-do lijstjes, de laatste restjes alcohol en halflege pakjes sigaretten verdwijnen met frisse tegenzin in de prullenbak en ook de sportscholen staan extra vol met mensen die vastberaden hun handen uit de mouwen steken om dit jaar toch écht hun gezondheidsdoelen te gaan behalen. Nieuwjaar staat in het teken van bucket lists, vision boards en doelenboekjes. En weet je wat? Wij houden ervan!

Wij vinden het prachtig om te zien hoe mensen motivatie en wilskracht kunnen halen uit nieuwe beginnetjes als dit. Terwijl de één zichzelf gevechtsklaar maakt voor het nastreven van grote carrière- of levensdromen, zoals het beginnen van een eigen bedrijf, het scoren van die dikke promotie of het maken van die wereldreis, vindt de ander het voldoende om kleine positieve veranderingen te maken, zoals: het kwijtraken van die laatste overtollige kilo’s, het drinken van meer water of simpelweg wat vaker een momentje voor jezelf pakken. Wat je droom of doel ook is, wij vinden ze allemaal belangrijk. Sterker nog, we helpen je er graag bij!

Thee helpt mee

Nu kunnen we natuurlijk niet al het werk voor je doen. Dat vliegticket kunnen wij niet voor je boeken en voor die salarisverhoging zul je toch echt zelf je baas lief moeten aankijken. Maar we kunnen er wel voor je zijn in de kleine momenten. Een dampende mok thee in je handen maakt het toch een tikkeltje comfortabeler om ’s avonds laat nog aan het werk te zijn voor die baan die je zo graag wil. Een zachte, zoete melange maakt het lekkerder en vooral gemakkelijker om op dagelijkse basis meer water te drinken. Als je onder een dekentje een boek zit te lezen kom je nóg beter tot rust met een kop muntthee erbij. In de ochtend een gezond kopje groene thee drinken kan je zelfs helpen met gewichtsverlies, terwijl een mok kamille je kan helpen om beter te slapen. Als iemand zijn doelen kan behalen, dan is dat wel een persoon die ontspannen, goed uitgerust en gehydrateerd is. Zoals jij!

Hieronder hebben wij voor jou op een rijtje gezet welke van onze favoriete theeën je kunnen helpen om de beste versie van jezelf te worden.

 

  1. Hibiscus thee: health boost

Merk je dat je, misschien zelfs sinds de Covid tijd, vaker verkouden of grieperig bent? Geniet dan ook eens vaker van een kopje Hibiscus thee. Hibiscus stikt van de antioxidanten en vitamine C en verbetert daardoor niet alleen je immuunsysteem, maar kalmeert ook een te hoge bloeddruk en verlaagt de cholesterol. Alleen maar gezondheidsvoordelen dus!

Naast de hibiscus thee is ook de Gember Cool thee of gewone gemberthee heel geschikt om te drinken voor het tegengaan van ziektes en virussen! We weten namelijk allemaal hoe ontzettend gezond gember voor je is. Ze maken er ook niet voor niets zelfs shotjes van tegenwoordig. Lekker lijkt dat me niet, maar zal vast effectief zijn!

 

  1. I Feel Pure thee: zuiveren en afvallen

Wil je dit jaar toch echt graag een paar hardnekkige kilo’s kwijt en kan je een duwtje in de goede richting gebruiken? Dan is deze I Feel Pure thee jouw allerbeste vriend. Deze detoxthee bevat naast enkele andere verse kruiden een flinke portie anijs zaden en brandnetel. Deze twee kruiden staan erom bekend enorme gezondheidsvoordelen te hebben op de spijsvertering en zo jouw afvalproces te kunnen bevorderen. Ga er nu alleen niet vanuit dat deze thee een heus wondermiddel is. Gezond eten en meer bewegen is natuurlijk nog steeds noodzakelijk om dat streefgewicht te behalen en te behouden. Maar de dag gezond beginnen is oprecht het halve werk.

Wetenschappelijk onderzoek heeft namelijk bevestigd dat het eten en drinken dat we kiezen voor ons ontbijt een grote invloed heeft op onze gezondheid, ons welzijn en zelfs ons cognitief functioneren tijdens de rest van de dag. Cognitief functioneren heeft te maken met helder nadenken, nieuwe dingen kunnen leren, jezelf dingen herinneren, op iets kunnen concentreren en zelfs: keuzes maken. Dat ene kopje zuiverende thee kan er dus al voor zorgen dat het minder moeite en wilskracht kost om tijdens je werk dat taartje van je collega af te slaan en te kiezen voor een iets gezondere optie. Fijn hè?

Geen zorgen. De I Feel Pure thee is niet alleen gezond, maar ook heel lekker. Naast deze power kruiden zitten er namelijk ook zoete zwarte bessen, citroengras en appelstukjes in deze thee. Absoluut geen straf dus!

Naast de I Feel Pure thee kunnen ook de Brandnetel thee, Groene thee en citroenthee helpen bij de reiniging van het lichaam.

 

  1. Goede Nacht Thee: slaap en ontspanning

De naam verraadt het eigenlijk al. Deze Goede Nacht thee bevat een perfecte balans tussen kamille en verschillende soorten bloemblaadjes en zorgt daarbij voor een heerlijk kalmerend effect. Volgens wetenschappelijk onderzoek draagt kamille thee niet alleen bij aan slaapkwaliteit, maar val je er ook sneller door in slaap én kan deze kruidenthee je voor een korte tijd minder somber laten voelen. Combineer dit met een uurtje offline time, een goed boek en een warm bad, en jij bent binnen no-time in dromenland!

Maar, probeer niet van meer dan twee koppen thee te genieten voordat je naar bed gaat. De cafeïne in thee kan dit rustgevende effect namelijk tegenhouden als je er te veel van drinkt. In thee zit theanine. En theanine verlaagt stress. Maar te veel cafeïne kan het effect van theanine blokkeren, waardoor deze niet meer stressverminderend werkt. Zou toch zonde zijn!

 

  1. Witte thee: focus en concentratie

Cafeïne in kleine hoeveelheden kan gelukkig ook hartstikke handig zijn! Het zorgt er namelijk voor dat je je beter kan concentreren. Tot op een bepaald punt, natuurlijk. Moet je dus een lastige taak afmaken op je werk, is het kantoor te luidruchtig en heb je écht meer concentratie nodig, maar heb je inmiddels al vier koppen koffie op? Tijd voor thee!

Zoals ik al zei, bevatten theebladeren theanine. En theanine werkt goed tegen stress. Nu bevat witte thee het meeste theanine en de minste cafeïne van alle soorten theeën. Groene thee komt hier op een mooie tweede plaats. Hierdoor kom je van witte theeën ook het beste tot rust. In combinatie met de lage hoeveelheid cafeïne maakt witte thee je dus kalmer, maar ook alerter. Hierdoor kan witte thee bijdragen aan je concentratie en maakt het je iets gemakkelijker om jezelf full focus op dat ene moeilijke karweitje te storten. Dus theetje erbij en gaan! You can do it!

Witte theeën die wij je specifiek zouden aanraden, zijn: Cremant Sorbet thee, Exotic Paradise thee en White Wedding thee. De White Wedding thee is zelfs de favoriete witte thee van Jannie herself!

 

  1. Rooibos: omdat het superlekker is!

Wij zijn van mening dat het nieuwe jaar niet alleen hoeft te gaan over zelfontwikkeling en verbetering. Natuurlijk zijn deze dingen belangrijk, omdat ze vaak leiden naar iets waar je zelf blij van wordt. Maar het leven is geen webstrijdje waarbij je zo snel mogelijk het einde moet zien te halen. Leven moet namelijk ook leuk zijn. En lekker zijn. Kunnen genieten van dingen die niet perse gezond zijn of bijdragen aan persoonlijke groei, is ook deel van een gelukkig en gebalanceerd leven. En wij hanteren graag het motto: balance is key.

Kies dan dus ook vooral voor een kop van die lekkere zoete rooibos, gewoon omdat je er zin in hebt. Welke thee je ook kiest, en welke werking hij wel of niet heeft, alle thee is goed voor je. Je kunt niet de fout ingaan met een mok thee. Alle theeën zijn goed voor de dorst, hydraterend en kunnen je helpen meer te drinken als je niet van water houdt. Rooibos bevat helemaal geen cafeïne, dus je kunt deze drinken wanneer je wilt, zo veel je wilt. Lekker zoete dessert theeën kunnen ook suikercravings tegengaan als dit iets is waar je tegenaan loopt. Maar ook een lekker stukje chocolade bij de thee mag altijd, zolang je er maar van geniet!

Onze favoriete rooibos zoetigheden zijn toch wel de Notenboompje, thee, Sinaasappel Chai thee en Applestrudel with Pastachios thee. Vooral de Applestrudel thee is groot favoriet bij ons hele gezin!

Kortom: wij zijn groot fan van jou en alles wat je wilt bereiken en behalen. Wij moedigen je maar al te graag aan vanaf de zijlijn en onze thee kan en zal je zeker helpen waar je het nodig hebt. Maar, vergeet niet te genieten! En wees lief voor jezelf. Het allerbelangrijkste vinden wij namelijk dat je gelukkig bent.

Om deze blogpost dus te beëindigen met een super onoriginele quote waar wij wél heilig in geloven: “happiness is not a destination, but a way of life”. In het Nederlands: “gelukkig zijn is geen doel, maar een manier van leven”. En we hadden het zelf niet beter kunnen verwoorden!

Wij wensen jullie allemaal nog een laat, maar welgemeend gelukkig nieuwjaar vol liefde, plezier, succes en… thee natuurlijk!

 

 

 

Bronnen: Reduced Stress and Improved Sleep Quality Caused by Green Tea Are Associated with a Reduced Caffeine Content – PMC (nih.gov), Effects of an intervention with drinking chamomile tea on sleep quality and depression in sleep disturbed postnatal women: a randomized controlled trial – Chang – 2016 – Journal of Advanced Nursing – Wiley Online Library