Valentijnsdag: You’re tea-riffic!

Ah, de dag van de liefde. Eén van onze favoriete dagen. En waarom? Omdat liefde in elk hoekje en gaatje gevonden kan worden. Liefde komt namelijk in vele vormen en maten. Liefde ziet er niet altijd uit als reusachtige bossen rode rozen, zwoele slaapkamers vol met kaarsen of peperdure sieraden. Liefde is überhaupt niet altijd romantiek. En we vinden het belangrijk om alle soorten liefde te erkennen en te vieren.

Liefde is overal

Liefde is de warmte in de ogen van het pasgetrouwde stel na het geven van het ja-woord. Liefde is de moeder die nog steeds haar volwassen zoon zijn arm vastpakt bij het oversteken van een drukke weg. Liefde is de oma die de lelijkste wollen mutsen haakt voor haar kleindochter zodat ze het niet koud hoeft te hebben in het gure winterweer. Liefde is die goede vriend die na een avondje afspreken een berichtje stuurt om te vragen of de ander veilig is thuisgekomen. Liefde is de hond die wild kwispelend naar de deur komt rennen nadat zijn baasje thuiskomt van enkel maar een boodschapje. Liefde is het intense verdriet van een kind na het kwijtraken van hun kapotgekroelde knuffelbeest. Liefde is de stevig gebouwde dame die met een glimlach in de spiegel kijkt omdat ze enkel zachtheid en comfort ziet in plaats van striae en cellulitis. Liefde is die sterke vrijgezel die daadwerkelijk vrijgezel zal blijven totdat ze iemand tegenkomt die haar waarde herkent en haar daarnaar behandelt. Ik heb niet genoeg ruimte op deze pagina om alle soorten liefde te beschrijven. Liefde kent geen afkomst. Liefde kent geen huidskleur. Liefde kent geen geslacht en liefde kent geen leeftijd. Liefde is alles, en we kunnen simpelweg niet zonder.

Zulke kleine, subtiele tekenen van liefde zijn natuurlijk prachtig. Maar we zien ze helaas niet altijd. Of waarderen het simpelweg niet. We willen daarbij dus weleens vergeten om die liefde naar de ander terug te sturen. Hier is Valentijnsdag voor. Een dag waarop we écht even de tijd en moeite kunnen pakken om de dierbaren om ons heen te laten weten, zien en vooral voelen hoe veel ze voor ons betekenen. Weet je niet goed hoe? We helpen je erbij!

Cadeautjes uit het hart

Ik durf er bijna geld op in te zetten dat je iemand blij wil gaan maken met chocolade. Cliché? Ja. Een slecht cadeau? Absoluut niet. Want wie houdt er nou niet van chocolade? Een mooie doos bonbons of chocoladehartjes wordt door zowel mannen als vrouwen enorm gewaardeerd. En weet je wat deze chocolade nu nog lekkerder maakt? Thee natuurlijk!

Eigenlijk is thee gewoon een poeltje vloeibare liefde in een mok. Ook thee kent geen geslacht of leeftijd, het is voor iedereen en het geeft je net zo een warm gevoel in je buik. En aan wie je het ook geeft: je partner, familie, vrienden, jezelf of misschien wel iemand op wie je stiekem verliefd bent? Iedereen gaat het kunnen waarderen!

Als je dus echt op zoek bent naar een origineel, persoonlijk cadeau, ben je bij ons aan het juiste adres. Je kunt op de website er zelfs voor kiezen om je gekozen artikelen in te laten pakken in een cadeauverpakking en er een schattig kaartje aan te laten hangen met jouw eigen persoonlijke tekst. Altijd raak dus! Om je nog een extra handje te helpen, hebben wij hieronder onze favoriete Valentijns cadeautips voor je op een rijtje gezet. Geniet ervan!

 

  1. Almond Love thee

De Almond Love thee is een heerlijk herfstige rooibos melange. Maar ook een ontzettend leuk cadeau theetje! Doordat er suikerhartjes door de thee verstopt zitten, bevat deze namelijk extra veel liefde. Hoe toepasselijk voor Valentijnsdag! Superleuk en lekker om te geven in combinatie met een doos chocolaatjes of onze schattige thee accessoires.

  1. Theefilter met hartje

Deze leuke hartvormige theefilter maakt het perfecte cadeau in combinatie met de favoriete thee van de ontvanger. Houdt de ander (vreemd genoeg) niet van chocolade? Dan kun je er natuurlijk voor kiezen om een zakje thee te combineren met iets anders leuks. Vaak wordt gevraagd of we wegwerpbare theezakjes aan een zelf samengesteld cadeaupakket kunnen toevoegen. Maar dit is natuurlijk minder leuk dan een écht goed thee zeefje cadeau doen. En je wilt het toch een beetje speciaal maken voor Valentijnsdag. Onze hartjes theefilter noemen we ook wel een thee ei omdat hij in een ei-achtige vorm komt, en je kunt hem zo in het water hangen om de thee goed te laten trekken. Hij komt zelfs met een klein aflekschoteltje. Té schattig! Hij ziet er het allerleukste uit van al onze theezeefjes en is daarom ook populair in cadeaupakketten voor alle gelegenheden. Maar voor Valentijnsdag zouden we hem toch het meeste aanraden!

  1. Grandpa’s Fruitgarden thee

De titel zegt het al. Grandpa’s Fruitgarden is een lekker fruitige thee en natuurlijk bijzonder geschikt om de opa’s een dagje in het zonnetje te zetten! Waarom de opa’s, vraag je je af? Omdat onze opa’s onze allergrootste fans zijn. Deze is voor de opa’s die cijferlijsten, rapporten en diploma’s kopiëren zodat ze altijd een aandenken hebben aan je prestaties. De opa’s die je op hun nek zetten toen je nog klein was, appeltjes voor je schilden, je favoriete videoband opzetten als je kwam logeren. De opa’s die met een glimlach zo groot als hun camera meegingen naar voetbalwedstrijden, ballet repetities of muziekvoorstellingen. Kortom: de opa’s waarvan je gewoon weet hoe trots ze op je zijn.

Daarnaast zijn grootouders helaas niet altijd meer met zijn tweeën. Ook voor een opa zonder oma is het Valentijnsdag. En voor een oma zonder opa. En deze dag kan dan erg incompleet voor hen voelen. Er is geen beter moment dan dit om even je oma of opa op te zoeken met een cadeautje om ze te laten weten dat je aan ze denkt. Grandpa’s Fruitgarden zal hierbij net zo gewaardeerd worden door oma als door opa.

  1. Coffee Lover thermos

Is jouw favoriete persoon nu niet zo van de thee, maar wél een rasechte koffiedrinker? Geen zorgen! Ook daar hebben we iets tofs voor. Je zou ons ontzettend leuke Coffee Lover thermosbeker kunnen combineren met een zak échte Arabica espresso koffiebonen. Doe hier een kaartje bij met iets liefs erop en je hebt een perfect alternatief voor jouw eigen coffeelover.

  1. Glazen drinkfles met Hartjes

Ook als je niet zeker weet of jouw persoon nu een thee- of koffiedrinker is en je gewoon wilt dat ze genoeg blijven drinken: geef ze deze leuke glazen drinkfles. De fles zit bedolven onder de hartjes en is dus perfect als Valentijnscadeau. Als je een beetje een creatieveling bent, kun je de fles ook omtoveren tot een “message in a bottle”. Oftewel: een betekenisvolle handgeschreven brief erin stoppen met wat lichtjes erbij, waarmee je de ander laat weten hoe belangrijk ze voor je zijn. Valentijnsdag gaat immers om de gedachte en niet enkel om het cadeau.

Liefde begint bij jezelf

Elk van deze cadeau ideeën is ook fantastisch als cadeautje aan jezelf. Valentijnsdag hoeft namelijk niet aan je voorbij te gaan als je geen Valentijn hebt. Liefde voor jezelf is immers net zo belangrijk, al dan niet belangrijker, als liefde voor een ander. Zoals Rupaul, de moeder der drag queens, altijd zegt: als je niet van jezelf kunt houden, hoe kun je dan in Godsnaam van een ander houden?

Zelfliefde is voor velen een moeilijk te bereiken doel. En dat is oké. Dat kost tijd. Maar jezelf het waard vinden om een cadeautje voor te kopen is al een geweldig begin. Dus maak op V-day die dampende mok thee voor jezelf, draai dat confidence-boost nummer van Lizzo op volumestandje 100 en neem eens de tijd om jezelf écht eens te verwennen. Lees dat boek waar je al zo lang in wil beginnen maar nooit de tijd voor hebt, neem dat uitgebreide bad wat je jezelf normaal nooit gunt en maak of bestel je favoriete maaltijd, en geniet! Want ook voor jou, als vrijgezel, is het Valentijnsdag. Wees dus vooral je eigen Valentijn!

Nou, met deze cadeautips kun je eigenlijk de plank niet meer mis slaan. Of je Valentijnsdag nu viert in je eigen fijne gezelschap, met de liefde van je leven, met familie waar je veel om geeft of vrienden waar je hard mee kunt lachen, wij wensen jullie allemaal een heerlijke dag vol liefde in alle mogelijke vormen en maten.

 

Geschreven door Joëlle Mouwen